Ekcéma kezelés grapefruit-mag cseppel

Az ekcéma, vagy más néven atipikus dermitisz egy nagyon gyakori bőrbetegség. A bőr begyullad és viszketni kezd, ami nemcsak esztétikai probléma, de rendkívül kellemetlen érzés is. A test bármely részén megjelenhet, de leggyakrabban a térdek környékén, a mellkason, a csuklókon, az arcon, a nyakon és a karokon jelentkezik. A grapefruit-csepp nemcsak a tünetek enyhítésében segíthet, de akár végleges megoldást is jelenthet az ekcéma kezelésében. Természetesen bőrgyógyász szakvéleményét javasolt kikérni a lehetséges terápiával kapcsolatban.

Grapefruit mag ekcéma kezelés

A grapefruit kivonata

A grapefruit citrusgyümölcsből készült kivonat a gyümölcs magjából, héjából, membránjaiból és húsából is tartalmazza az értékes összetevőket. Kapható folyadék formában, de tabletta és kapszula is készül belőle. A grapefruit-csepp ezek közül a legjobb megoldás lehet, hiszen széleskörűen használható, könnyen adagolható és kiadós. A Maryland Egyetemen végzett kutatások kimutatták, hogy a grapefruit kivonata hatékony immunerősítő és antimikrobális szer, amely hatásos a baktériumok, vírusok és gombák ellen is.

Ekcéma

Az ekcéma – csakúgy mint a szénanátha vagy az asztma – általában már gyerekkorban megjelenik, de előfordul olyan is, hogy csak felnőttkorban jelentkezik. Ennek a betegségnek az eredeti okát nem ismeri a tudomány, de a Mayo Klinikán dolgozó kutatócsoport szerint az immunrendszer zavara és a bőr kiszáradása egyaránt felelős a kialakulásáért. Az ekcémában szenvedők bőrén általában a Staphylococcus aureus nevű baktérium is tenyész, amely a kellemetlen tüneteket csak fokozza: a bőr száraz, viszket, ég, kipirosodik, repedezett válik.

A grapefruit kivonata és az ekcéma

A Journal of Orthomolecular Medicine amerikai szaklapban megjelent kutatási eredmények szerint 25 ekcémás beteget kezeltek grapefruit kivonatával. A kutatócsoport megállapította, hogy a páciensek bőrén különféle gombák és baktériumok is tenyésztek, amelyek összefüggenek az ekcémával. A betegek szájon át kapták a grapefruit kivonatát, egyik részük vízben oldott grapefruit-cseppet (napi 2*2 cseppet), másik részük grapefruit-kapszulát (3*50 mg-ot) szedett egy hónapon keresztül. Az egy hónap elteltével minden betegnél javulás volt tapasztalható az ekcéma tüneteiben, "mellékhatásként"” pedig azt tapasztalták, hogy megszűntek székrekedéses, haspuffadásos, hasi diszkomfort tünetek is. Az ekcémás bőrfelületeken jelentkező viszkető érzés csaknem megszűnt, miközben a Staphylococcus aureus elszaporodása is megállt.

Habár minden ekcémában szenvedő betegnek javasolt kikérni bőrgyógyász tanácsát, a grapefruit-cseppnek nincsenek ismert mellékhatásai, az teljes nyugalommal szedhető.

Grapefruit mag kivonat ITT!

Bálint Bio Grapefruitmagcsepp 30 ml

Bálint Bio Grapefruitmag csepp 30 ml

Antioxidáns tulajdonsága miatt képes a szabad gyököket semlegesíteni, elpusztíthatja a kórokozók citoplazmájának membránjait.

Ár: 3290 Ft
Megnézem

INTERHERB VITALGrapefruitmag csepp KIDS C-vitaminnal 20ml

INTERHERB VITAL Grapefruitmag csepp KIDS C-vitaminnal 20ml

Jóízű grapefruitmag kivonat. A C-vitaminra standardizált, flavonoidokban gazdag Grapefruitmag csepp KIDS egy jóízű, alkoholmentes készítmény, amely minden korosztály számára ideális.

Ár: 1855 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!