Grapefruit csepp rendelése

A grapefruit-csepp szerepe a bőrápolásban

A grapefruit egy ízletes élelmiszer és annál sokkal több. A héjából, húsából és magjából nyert olaj remek bőrápolószer és környezetbarát tisztítószer egyben. A grapefruitmag-kivonat cseppek és por (illetve az abból készített tabletta vagy kapszula) formájában is kaphatók. A grapefruit-csepp olyan értékes természetes összetevőket tartalmaz, amik védik és ápolják a bőrt. Rendkívül gazdag nemcsak A, C és E vitaminban, de antioxidánsokban és likopinban, valamint béta-karotin és bioflavonoid tartalma is jelentős, mely összetevők nagyban hozzájárulnak a sejtek egészségéhez. Ráadásul mindezt koncentrált formában tartalmazza, ami olyan, mintha több kilogramm gyümölcsöt fogyasztanánk el mindenestül.

Grapefruit csepp hatása

Harc a gombák ellen

A teafaolajhoz hasonlóan a grapefruit-csepp is kiváló gombaellenes szer, azonban annál sokkal kellemesebb illata van. A grapefruit-csepp gombaölő hatása bizonyított bőrgombásodás és a körmöket megtámadó fonalas gombák ellen is, legyen szó bármely végtagról. A gombák mellett a bőrön elszaporodó vírusok és baktériumok ellen is hatásos, használata pedig teljesen biztonságos.

Grapefruit-csepp antibakteriális hatása

A grapefruit-csepp vagy kivonat rendkívül hatásos fegyver a baktériumok ellen, ezért pattanások, pörsenések, bőrfertőzések kezelésére remek megoldást jelent. Az az igazság, hogy a legtöbb kozmetikum, amelyet ezekre a problémákra árulnak (arclemosók, tonikok, maszkok, krémek), szintén tartalmazza a grapefruit kivonatát, csakhogy emellett számos nemkívánatos összetevője lehet. Ha az arcunkon alkalmazzuk, a grapefruit-csepp kiváló bőrápolószer, de érzékeny bőrűeknek ajánlatos vízzel hígítva használni. Fürdővízbe csepegtetve, vagy hajmosáshoz szintén remek szer. Vigyázzunk azonban arra, hogy szemünkbe ne kerüljön, mert ez fájdalmas lehet.

Legyünk figyelmesek, hogy olyan kivonatot, illetve grapefruit-cseppet vásároljunk, amely megbízható gyártótól származik, és minél kevesebb (lehetőleg semennyi) mesterséges adalékanyagot tartalmaz. Kerüljük azokat a készítményeket, amelyekhez triklozánt, metilparabént vagy benzetónium-kloridod tartalmaznak!

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!