10 dolog, amire a grapefruit-cseppet használhatjuk a háztartásban

1. Mosáshoz, öblítő helyett. 10-15 grapefruit-cseppet adagoljunk az automata mosógép öblítőtartályába. A mosás során megöli a baktériumokat és a gombákat, ruháink tisztábbak, mi pedig egészségesebbek leszünk.

2. Takarítógépekbe, szőnyegtisztítókba, vizes porszívók víztartályába. Elég egy kis mennyiségű grapefruit-csepp, hogy nagy lépést tegyünk a fertőzések megelőzése érdekében. A takarítógépbe adagolva a szőnyegben élő mikroorganizmusok ellen is hatásos, és friss illatot biztosít.

3. Konyhapult fertőtlenítésére. Töröljük át a munkalapot főzés előtt és után grapefruit-cseppekkel, hogy megelőzzük a konyhai fertőzéseket anélkül, hogy mérgező klórtartalmú vegyszereket kellene alkalmaznunk!

Grapefruit mag tisztítás

4. Inhaláló készülékekbe. A légúti fertőzések kezelésére és megelőzésére használjunk 1-2 csepp grapefruit-cseppet: sós vízbe keverve töltsük a készülék tartályába, és használjuk a gépet a szokásos módon. Különösen ajánlott influenzás időszakban!

5. Párásítókban. A piacon kapható mindenféle párásító készülékben használhatunk grapefruit-cseppet, literenként egy csepp a vízbe megelőzi a készülék algásodását, és egészséges levegőpárásítást eredményez.

7. Tartósítószerként. Befőzéshez, ételek tartósításához is kiválóan alkalmas a grapefruit-csepp. Sokoldalúan használhatjuk akár lekvárkészítésnél, akár savanyúságok, befőttek tartósítására, szalicil vagy más tartósítószerek helyettesítésére.

8. Általánosan, felületek fertőtlenítésére. Keverjük el a grapefruit-cseppet vízzel, tegyük kézi permetezőbe, és az oldattal fújjuk be a felületet. Ugyanúgy alkalmazhatjuk a zuhanytálca fertőtlenítésére, mint vágódeszkákon, vagy éppen a mosogató medencéjében.

9. Jakuzzi vagy úszómedence vizének tisztán tartására. Ha a pezsgőfürdő vagy a medence vizébe grapefruit-cseppet öntünk, lényegesen kevesebb klórt kell használnunk, így a fertőzésveszély anélkül hárul el, hogy a klór kellemetlen bőrtüneteket okozna.

10. Háziállatok egészségének megőrzésére. Haszon- és hobbiállataink vizéhez adva, a grapefruit-csepp segít megelőzni a fertőzéseket, állataink egészségesebbek lesznek, és ezáltal élettartamuk is meghosszabbodhat.

 

Grapefruit mag kivonat ITT!

Bálint Bio Grapefruitmagcsepp 30 ml

Bálint Bio Grapefruitmag csepp 30 ml

Antioxidáns tulajdonsága miatt képes a szabad gyököket semlegesíteni, elpusztíthatja a kórokozók citoplazmájának membránjait.

Ár: 3290 Ft
Megnézem

INTERHERB VITALGrapefruitmag csepp KIDS C-vitaminnal 20ml

INTERHERB VITAL Grapefruitmag csepp KIDS C-vitaminnal 20ml

Jóízű grapefruitmag kivonat. A C-vitaminra standardizált, flavonoidokban gazdag Grapefruitmag csepp KIDS egy jóízű, alkoholmentes készítmény, amely minden korosztály számára ideális.

Ár: 1855 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!